צלי כתף בקר ברוטב יין אדום מתכון ל 12 סועדים
יש להקפיד על קניית בשר איכותי, רצוי טרי.
אם חסר אחד מהמצרכים - לא נורא.
מצרכים: 2 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות 4*4 (אפשר לבקש מהקצב) 2 בצל לבן גדול פרוס לחצאי ירח 4 גזרים חתוכים לעיגולים כ- 2 ס"מ 4-5 גבעולי סלרי (בלי העלים) חתוכים כ- 3 ס"מ 6 שיני שום קלוף שלם (אפשר למעוך קצת עם הסכין) חצי צרור פטרוזיליה חתוכה גס (או כוסברה אם אוהבים) 2 ענפי רוזמרין טרי (רצוי) 4 יחידות פלפל אנגלי שלם 4 יחידות עלי דפנה כף מלח חצי כף פלפל שחור גרוס (או טחון אם אין) 5-7 כפות שמן 1 בקבוק יין אדום פשוט (לא מתוק של קידוש)
אפשרות: חצי קופסא של עגבניות מרוסקות או 1 חבילת רסק עגבניות
אופן ההכנה: בסיר רחב לשים 3 כפות שמן וכשהוא ממש חם (מעשן) להוסיף את קוביות הבשר, לטגן כ- 5-7 דקות מכל צדדי הבשר. להוציא מהסיר לכלי נפרד. באותו סיר להוסיף 2-3 כפות שמן, את הירקות החתוכים והשום, לטגן כ5 -7 דקות על אש בינונית. להוסיף את הבשר,רוזמרין, פלפל אנגלי, עלי דפנה, פלפל שחור גרוס, יין אדום ועגבניות מרוסקות או רסק עגבניות. להוסיף מים עד לכיסוי הבשר. להביא לרתיחה , לכסות במכסה ולהעביר לאש הכי קטנה למשך כ- שעתיים. אחרי שעתיים להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל עוד 45 דקות עד שעה (סה"כ עד שלוש שעות) ניתן גם להוסיף קוביות תפוחי אדמה בשלב הסרת המכסה. להוסיף מלח ופלפל ואת הפטרוזיליה. . לטעום, ואם צריך, ניתן להוסיף מלח לפי הצורך. בתאבון!!!
מוגש באדיבות מאת השפית עדי מילר המספק שירותי שף עד הבית
עדי מילר - השפית הפרטית שלך. http://www.privatechef.co.il
>